Pohjoismainen kirja-ahmatti

Verkkopalvelu kuvakirjojen maailmaan

Pohjoismainen kirja-ahmatti -hanke (Den nordiska bokslukaren) luo pohjoismaisia kuvakirjoja käsittelevää pedagogista tukimateriaalia maksutta kaikilla pohjoismaisilla kielillä.

Verkkosivuston toteutuksessa on keskitytty hankkeen infosisältöjen selkeään esittelyyn ja kuvakirjoja käsittelevän aineistotietokannan käytettävyyteen. Suunnittelun ohjaavana tekijänä on johdattaa käyttäjää luontevasti sivulla eteenpäin, jotta etsitty materiaali löytyy ladattavaksi kolmella klikkauksella sivuston sisällä.

Sivusto on toteutettu räätälöidysti WordPress-julkaisujärjestelmällä.

Kehitysprosessi oli sujuva alusta loppuun asti. Projektiin oli varattu tarpeeksi resursseja sekä suunnitteluun että toteutukseen. Tiimiläiset olivat ammattimaisia ja ennakoivat loppusuoralle sopivasti joustoa. Myös Kirja-ahmattihahmomme sulautui hienosti animaatioineen lopulliseen kokonaisuuteen.

Heidi Orava, Viestintäpäällikkö

Sivustolle toteutettu aineistopankki toimii viidellä kielellä ja lisäksi aineistoa on haettavissa grönlannin-, saamen- ja fäärinkielellä. Teknisesti aineiston hakutoiminnallisuuteen on muutenkin panostettu ja se toimii käyttäjäystävällisen nopeasti.  Sivuston on suunniteltu saavutettavuusohjeiden mukaisesti eri käyttölaitteet huomioiden.

Hankkeen käynnistäjänä ja vetäjänä toimii Helsingin Pohjoismainen kulttuuripiste. Hankkeeseen osallistuville sisällönhallinta on toteutettu helpoksi modulaaristen sivupohjien avulla.

Kiinnostuitko?
Haluatko kuulla lisää tavastamme toimia?

Ota yhteyttä