24.01.2024

Verkkosivuston suunnittelun trendit 2024

Joka vuosi web-suunnitteluun tulee uusia virtauksia ja olemme listanneet tähän blogiin uusimpia suunnittelun trendejä vuodelle 2024. Lisäksi poimimme muutamia esimerkkejä siitä, kuinka niitä on jo verkkosivustoilla hyödynnetty.

Nostalgia

Menneiden vuosikymmenien estetiikka kohtaa nykypäivän verkkosivuston, kun 1990-2000-lukujen neonvärit, pikseligrafiikka ja kustomoidut kursorit tekevät paluun. Nostalginen charmi inspiroi suunnittelijoita ja käyttäjiä. Retrotrendin aallonharjalla ratsastavat muun muassa sivustot Mac Template ja Attentive Holiday.

Minimalismi

Less is more! Yksinkertainen voi olla kaunista ja myös vastuullista web-suunnittelua. Turhien rönsyjen ja kikkailujen poistaminen voi parhaimmillaan synnyttää selkeitä ja käyttäjäystävällisiä käyttökokemuksia. Sisältöä korostavia ja turhien lisäkilkkeiden poistoa edustaa esimerkiksi verkkosivusto By Experience.

3D-suunnittelu

Verkkosivustolle voidaan luoda syvyysvaikutelmaa ja interaktiivisuutta 3D-elementtien avulla. Elementit voivat parhaimmillaan lisätä sivuston houkuttelevuutta ja nostaa huomioarvoa. 3D-suunnittelua hyödynnetään esimerkiksi näillä sivustolla: Enric Morin resumé ja Redis Agency.

Typografia

Typografian merkitys kasvaa edelleen ja se korostuu myös web-suunnittelussa. Typografia onkin nyt yksi tärkeimmistä keinoista viestiä brändin persoonallisuutta. Rohkeilla fonttivalinnoilla ja animaatioilla tekstin voi saada elämään sivustolla ainutlaatuisella tavalla. Tehokasta typografiaa hyödyntävät esimerkkisivustot kuten Choreograffiti ja Dillinger TV.

Gradientit

Pehmeillä liukuväreillä ja värien hallitulla leikillä verkkosivustolle voi toteuttaa lämpöä ja moniulotteisempaa käyttökokemusta. Visuaalisesti näyttäviä ja puhuttelevia käyttökokemuksia ovat esimerkiksi Monograph Communications ja Monopo.

Tämän päivän web-suunnittelussa myös huomioidaan aiempaa enemmän vastuullisuus ja kestävämmät ratkaisut. Voit lukea verkkosivustojen vastuullisemmasta suunnittelusta ja toteutuksesta blogistamme. Web-suunnittelun trendejä seuratessa kannattaa myös muistaa sivustolle asetetut mahdolliset saavutettavuusvaatimukset.

Haluatko kuulla lisää web-suunnittelun trendeistä ja WordPress-sivustototeutuksista?

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!